Yoga op maat

Sinds 2009 geef ik yogales. Eerst aan professionele dansers, en de laatste jaren geef ik vooral lessen ‘op maat’, speciaal bedoeld voor mensen die op een plezierige manier met yoga

beter in hun vel willen zitten, bijvoorbeeld na een blessure. Naast privélessen aan onder meer oudere mensen heb ik ruime ervaring in het geven van lessen aan groepen bij onder meer YogaToday in Weesp, waar ik 3 jaar Hatha Yoga en Restorative Yoga lessen gegeven heb.

 

Mijn belangrijkste yoga leraren sinds 2000 zijn Teresa Caldas (Vijnana Yoga, Portugal) en Anat Geiger (Yogagarden, Amsterdam). De Teacher Training van ‘The Fat Yogi’s’ Marcel en Anat heeft mijn blik op het lichaam verruimd en nog meer doen beseffen: de asana’s (houdingen in de yoga) zijn er voor jou, en niet andersom.

Vanuit mijn dansachtergrond was ik gewend om in te zoomen op wat er nog niet is, of wat nog niet goed genoeg is. In de loop der tijd, en na een aantal blessures, heb ik geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren en mijn grenzen beter te herkennen. Yoga leert me om te accepteren wat er is. De meditatie en de fysieke houdingen van yoga helpen mij om thuis te komen in mijn eigen lichaam, rustiger te worden in mijn hoofd, de grond te voelen onder mijn voeten en vertrouwen te voelen in mijn hart. Dat levert een helderheid op die ik ook graag wil overdragen in mijn yogalessen.

 

"De yogalessen van Marina zijn een genot. Ik kan niet meer zonder en kom er als herboren uit altijd." Frans Gianotten (77)

 

De lessen vinden in overleg plaats in Amsterdam, Den Bosch of bij je thuis.


Adem, intentie, en plezier vormen de basis om op een bewuste manier te werken met jouw lichaam, en jouw mogelijkheden.