Het lichaam spreekt

Hoe jij je beweegt heeft invloed op jouw gedachten en gevoelens, en andersom. De eenheid van lichaam en geest kenmerkt zich door een gezonde wisselwerking tussen denken en voelen. Die balans leer ik je ervaren.  Het vergroten van jouw lichaamsbewustzijn kan je daarnaast helpen om onbewuste gewoontes of bewegingspatronen die je niet meer helpen bewust te worden, te accepteren en los te laten. Dan ontstaat ruimte, fysiek en mentaal, voor een gewenste nieuwe gewoonte of houding. Belangrijk in mijn benadering is het leren gronden (met beide voeten op de aarde), grenzen voelen, ruimte innemen en je verbeelding  vertalen in beweging.

 

Uit je hoofd, in je lijf

Ik begeleid je van fysiek naar beleving en van beleving naar fysiek. We werken met adem, aandacht, inspanning en ontspanning. Wat voel je of welke emotie ervaar je? Welke beweging hoort daarbij? Wat gebeurt er met je als een beweging of beleving wordt versterkt of juist verzacht?

Het is een proces waarin jij jouw beleving, jouw beweging en jouw verbeelding leert ervaren en met elkaar leert verbinden om beter in contact te komen met jezelf en de wereld om je heen.