Als theaterprofessional denk ik graag mee bij het initiëren en ontwerpen van projecten die dans, theater, kunst maatschappij en educatie met elkaar verbinden om zo een kleine of grote verandering te veroorzaken.

 

In 2022 heb ik de Master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten afgerond. Hieronder staan een aantal projecten op het gebied van kunst en sociaal domein, waar ik een rol in heb of heb gehad.

 

2022 “Dansen op Papier” 

Een onderzoek naar de beleving van dans, lichaam, en contact door mensen met autisme. De ervaring van de deelnemers stond centraal in dit onderzoek dat Sterre Boerkamp, tekenaar en kunstdocent, en ik samen hebben ontworpen en uitgevoerd door middel van dansen, tekenen en praten met deelnemers. De scriptie die we hierover schreven heet “Dansen op Papier”.

 

2021 “Red Carpet Club bouwt een Pril Festival” 

Een kunsteducatief project voor het Holland Festival, ontwikkeld samen met Laura Bolscher. Elfjarigen uit Amsterdam Nieuw-West bouwden aan hun eigen minifestival als voorproefje op 'echte' festival, om ze op een actieve manier te betrekken bij het Holland Festival in april.

 

Sinds 2022 Coaching voor Kleintjekunst

Kleintjekunst (www.kleintjekunst.com) brengt kunstenaars dichtbij  kinderen om te ontdekken hoe kunstenaars het onderzoekende, zintuigelijke spel van kinderen kunnen verdiepen. Als coach geef ik feedback aan de kunstenaars. Op de foto's hieronder en boven: beeld uit Kleintjekunst workshop.