Als theaterprofessional denk ik graag mee bij het initiëren en ontwerpen van projecten die dans, theater, kunst maatschappij en educatie met elkaar verbinden om zo een kleine of grote verandering te veroorzaken.

Dit jaar (2022) rond ik de Master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten af. Hieronder staan een aantal projecten op het gebied van kunst en sociaal domein, waar ik een rol in heb gehad.

 

2022 “Dansen op Papier” 

Een onderzoek naar de beleving van dans, lichaam, en contact door mensen met autisme. De ervaring van de deelnemers stond centraal in dit onderzoek dat Sterre Boerkamp, tekenaar en kunstdocent, en ik samen hebben ontworpen en uitgevoerd door middel van dansen, tekenen en praten met deelnemers. De scriptie die we hierover schreven heet “Dansen op Papier”.

Mijn rol: Student-onderzoeker.

2021 “Red Carpet Club bouwt een Pril Festival” 

Een kunsteducatief project voor het Holland Festival, ontwikkeld samen met Laura Bolscher. Elfjarigen uit Amsterdam Nieuw-West bouwden aan hun eigen minifestival als voorproefje op 'echte' festival, om ze op een actieve manier te betrekken bij het Holland Festival in april.

Mijn rol: Projectontwerp

2021 "Leer me de dans van je moeder" (Minoux)

Theatrale ontmoetingen waarbij het publiek werd uitgenodigd om te dansen, te denken, en mee te praten over de vraag: “Hoe zorg jij voor je moeder, en wie zorgt er voor jou?”
Een project van Minou Bosua voor theaterfestival Boulevard in samenwerking met sociaal-maatschappelijke organisaties en de Gemeente Den Bosch.

Mijn rol: Artistiek advies, productie- en projectleiding.